Beste buurtgenoten,

Onlangs heeft het stadsdeel Centrum drie keer bericht over de plannen van Droog Design met Groenburgwal 44:


  • Een aantal bewoners heeft een brief ontvangen, gestempeld 4 juli 2011, waarin staat dat mevrouw Ramakers aanvraag nummer BWT 81-09-0237 om een bouwvergunning voor Groenburgwal 44 heeft ingetrokken.
  • In het Stadsdeelnieuws van 30 juni 2011 staat dat is ingetrokken door de aanvrager: Groenburgwal 44 - aanvraag 78315 - voor hotel.
  • In het conceptverslag van de Commissie Bouwen en Wonen van 21 juni 2011 wordt gemeld dat de initiatiefnemers van Droog afzien van verdere ontwikkeling van het oude plan, gezien de ingewikkelde procedures; en dat er nog ruimte beschikbaar is, dus dat er wellicht een alternatief komt.

Naar aanleiding van deze berichten hebben wij de heer Boudewijn Oranje, lid van het dagelijks bestuur van het Stadsdeel Centrum, gevraagd of nu alle aanvragen voor wijzigingen en gebruik van Groenburgwal 44 zijn ingetrokken; en of hij al meer weet over de verdere plannen van Droog. Het Stadsdeel antwoordt: "Het klopt dat de vergunningsaanvraag voor Groenburgwal 44 is ingetrokken. Droog ziet vooralsnog af van de hotelplannen op deze plek en is bezig met het ontwikkelen van een nieuw concept dat binnen het bestemmingsplan past. Details hierover kan ik u nog niet geven, omdat Droog eerst zelf een en ander aan het uitdenken is. Op dit moment zijn er geen lopende aanvragen meer."

Tevens heeft Droog ons geïnformeerd dat zij Groenburgwal 44 conform het huidige bestemmingsplan in gaan vullen. Dit betekent dat de hotelactiviteiten niet op deze locatie ontwikkeld zullen worden.

Onze buurt zal dus vooralsnog niet geconfronteerd worden met de overlast van de oorspronkelijke plannen. Dat is goed nieuws! Wij willen u allen graag danken voor uw voortdurende steun bij het ageren tegen deze plannen. Door uw ondersteuning is het voor zowel Droog, als voor de politici en ambtenaren van het Stadsdeel, voortdurend duidelijk geweest dat de bezwaren niet van een enkeling afkomstig waren, maar breed gedragen werden door de bewoners. Zonder uw steun was het resultaat hoogstwaarschijnlijk anders geweest. Dank!

Het is nu afwachten wat de nieuwe plannen van Droog zullen worden. Wij zullen u berichten zodra we nieuws vernemen. Mocht het nodig zijn, dan hopen we ook in de toekomst op uw steun te mogen rekenen.

Met vriendelijke groeten,
Pim van den Berg
Ingmar Scheiberlich
Robert Smits
Addy Stoel
Jan-Joost van Hemel.